Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 08.06.2011.
05:23
Vestionline A
Militantni, podivljali nacionalizam, a ne "titoizam" razorio je Jugoslaviju, Titovo najveće delo, izjavio je nekadašnji ministar spoljnih poslova Jugoslavije Mirko Tepavac na promociji knjige Predraga Lalevića "S Titom po svetu".
Sreda 08.06.2011.07:27
Da bio je "dobar", dok je uništavao srpsku privredu a jačao hrvatsku i slovenačku, dok je izmišljao nove narode i nacije na štetu Srba. Zabranio je 1945 god. povratak Srba na Kosovo. Makedoniju je sa Bugarskim fašistima očistio od Srba a ostatak proglasio za makedonce. Izmislio muslimansku i crnogorsku naciju, ali kako vidim i oni se sada sa tim ne zlažu pa se veći deo izjašnjava kao bošnjaci. Njegov način vladavine odgovarao je zapadnjacima jer je uništavao srbe koji su dokazano najveći prijatelji rusije. Ko je za njegovo vreme bi na najvećem gubitku? naravno Srbi! i u moralnom i u materijalnom pogledu.
Sreda 08.06.2011.10:00
U svakom slučaju da bi Tita razotkrili, moramo imati uvid i najmoćnije špijunske službe, i mnoge skrivene organizacije koje vladaju iz senke (masonerija, ružin krst...) a verovatno i uvid u vatikansku dokumentaciju, ostalo je samo naklapanje subjektivnih umova koji su ga uvek posmatrali svojim očima... A danas vidimo kud je otišla ta sjajna Jugoslavija, a još uvek nam titovi učenici kroje sudbinu ovde, naravno uz pomoć spolja, kao što je i onad bilo!
Sreda 08.06.2011.10:06
Tito je kao komunista sledio naloge Kominterne da Kraljevinu Jugoslaviju treba rasturiti jer je bila monarhija koja je pružila utočište Belogardejcima sa generalom Vrangelom. Posle hrvatske dobrodošlice Nemcima, odjurio je kod ludih Srba da iskoristi parolu "bolje rob nego grob" ali je posle rasturanja "Užičke Republike" shvatio da komunizam nije dobrodošao u domaćinsku Srbiju i to joj nije oprostio nikada. Jedva je izbegao zarobljavanje kada je bled i preplašen pobegao. Taj hrabri borac je žrtvovao Radnički bataljon na Kadinjači. Pobijeni su do jednog, a Nemci nisu imali mrtvih, onda se zna kakav su borbeni položaj imali, bili su osuđeni da umru da heroj dobije na vremenu za beg.
Sreda 08.06.2011.10:37
I ko zna šta još.. Isto tako kažu da je Sremski front bio pokolj za beogradsku decu.. Moja prof. na koje sam išla na časove engl. (živela dugo van), kaže da za vreme tita Jasenovac nisi smeo pomenuti, da su čistke bile strašne., bilo je zabranjeno isticanje bilo čega nacionalnog.. A kaže da su noću samo brujali automobili, članovi OZNE su upadali u kuće i odvodili na Goli otok, mnogi su detinjstvo proveli u strahu i čutnji, drugačije se nije smelo,, A odani poslušnici su naravno profitirali i oni sad veličaju Tita..
Sreda 08.06.2011.10:53
Posle Užičke Republike se vukao po Bosni i Hercegovini šireći bratoubilački rat među Srbima. Zna se da su na Neretvi četnici propustili partizane jer su bili Srbi koje bi Crna Legija poklala u onoj rupi gde ih je "Maršal" uvukao. Na Sutjesci da nije poginuo, Sava Kovačević bi mu lično presudio za onu klanicu i bežaniju sa Vrhovnim Štabom. Istorija će tek da kaže svoje kada spadne crvena farba.
Sreda 08.06.2011.11:23
Ah, nažalost ne verujem da će se ikad otkriti, sva istorija je izmenjena, mislim na čitavu planetu, čuti se po 1000 godina..
Sreda 08.06.2011.10:23
Opet se javlja jedan od onih koji pokusavaju da svoju savest umire. Nesporno je jedno, srpska levica je izdala svoj narod.Prvo davanjem Baranje Hrvatima, zabranom povratka Srba na Kosovo i Metohiju 1945 i kasnije nasilnim iseljavanjima Srba sa te teritorije. Davanjem Kosovu i Metohiji samostalne policije, bezbednosti. vrhovnog suda posle Ustava iz 1974. dobili smo hiljade procesa gde su Siptari otimali srpska imanja,silovali, palili i prebijalii Srbe a to niko nije sankcionisao. Takvim delima imamo siptarsku vecinu, a ne istorijski.Milosevic i ti kako ih naziva nacionalisti su vaspitavani u tom njegovom novom drustvu. Njih nije vaspitala srpska elita koju su postreljali i proterali.
Sreda 08.06.2011.12:46
Тито је Југославију већ уништио 45 и после тога кроз аутономни статус Косова и Војводине. Идеја Југословенства је дјело католичког бискупа Јосипа Строзмајера,кроз које је настављена антисрпска политика Ватикана. Почетком 90-их се иста антисрпска политика наставила подржавањем Туђмана и Изетбеговића. - Југославија је значила пркос Христу, пркос Светом Сави, пркос Српству, пркос српској народној прошлости, пркос народној мудрости, и народном поштењу, пркос свакој народној светињи - пркос и само пркос. Због тога смо имали државу без Христовог благослова, слободу без радости, рат без борбе, пропаст без славе, страдање без примера. - Св. владика Николај

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)